Lediga familjehem

Här kommer en uppdaterad på våra lediga familje/jourhem: per 2016-08-18

Familjehem 1, Pappa, mamma och fyra barn i åldrarna 7,8 och 13,14. Mamman är undersköterska och jobbar 25 %. Pappan är egenföretagare. De har haft placeringar sedan 2015, både ensamkommande och barn med problematik. De tar gärna emot en pojke som talar arabiska. Familjehemmet finns i Uppsala i en villa med 10 rum och kök. De är utredda och godkända som stadigvarande familjehem. Redo för placering from idag.

Familjehem 2: Mamma, pappa och tvillingbarn på 6 år. De är öppna som familjehem gärna åt en flicka mellan 11-16 år. Mamman är persisk talande och studerar, Pappan jobbar som pilot. De bor i Knivsta i en 5:a. Utredda som familjehem. Redo för placering from idag.

Familjehem 3: Ensamstående mamma med pojke varannan vecka i 6 års ålder. Vill gärna ha en pojke i åldern 8-12 år. Familjen bor i Östhammar i en trea. Tanken är att pojkarna ska dela rum. Redo för placering 2016-09-10.

Familjehem 4: Pensionär som jobbat länge med ensamkommande och som familjehem samt inom psykiatrin. Otroligt kompetent och erfaren inom området! Talar kurdiska, arabiska utöver svenska. Har stort rum ledigt och vill/kan ta emot två pojkar/flickor samtidigt. Beläget i centrala Uppsala. Gärna 12-15 år.

Familjehem 5: Pappa, mamma och ett barn på 11 år. De har en placering med kurdisk bakgrund 17 år gammal sedan halvår tillbaka. De har över två års erfarenhet som familjehem. Pappan jobbar som behandlingsassistent, mamman inom hemtjänsten på timbasis. Familjen är utredda och godkända som stadigvarande familjehem av kommun. De bor i Uppsala i en 5:a.

Familjehem 6: Familjehem 3: Ensamstående man, chefskirurg, utredd av familjehemssekreterare och godkänd. Talar flera språk. Har två vuxna barn och ledigt rum. Bor i Uppsala. Kan påbörja uppdrag from 2016-08-20.

Jourhem 1: Ensamstående man 28 år. Bor i Skutskär. Jobbar som musiklärare och fritidsledare. Erfarenhet av arbete på ungdomsgård och flerspråkig. Öppen att ta emot fler än ett barn. Utredd som jourhem.